Nedtælling til Arctic Circle Race

Tilmeldinger fra udlandet har allerede overhalet sidste års deltager antal fra udlandet til årets udgave af Arctic Circle Race.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. januar 2012 07:18

Det er stadig for tidligt at sige hvor mange, der stiller op til start i verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race. Men skiløbere fra 14 forskellige lande har allerede tilmeldt sig til løbet, der starter den 23. marts i Sisimiut.

- Der var 42 deltagere fra udlandet sidste år. Nu har vi allerede fået 55 tilmeldinger fra udlandet, siger bestyrelsesformanden i Arctic Circle Race Jens Klaus Lennert til KNR.

De grønlandske tilmeldinger kommer som regel umiddelbart for tilmeldingsfristen. Men arrangørerne vil ikke udelukke, at der kommer flere end sidste år, hvor der var 119 deltagere fra 14 forskellige lande.

Og lande, som har sendt deltagere til det tre-dage lange løb, hvor der bliver tilbagelagt 160 kilometer i Sisimiuts opland, er tilføjet med to lande. Det er Polen og Brasilien, der nu bliver repræsenteret.

Og selvom det umiddelbart kan se ud som om Sisimiut har masser af sne, så står mere sne på arrangørernes ønskeliste.

- Men der er flere steder i oplandet, hvor selve løbet skal afviklet, hvor der stadig er for tyndt lag sne. Den store mængde sne bliver nogen gange blæst væk fra de områder, fortæller Jens Klaus Lennert.

Lande som sender deltagere til Arctic Circle Race er: New Zealand, Tyskland, Danmark, Schweiz, Tjekkiet, Rusland, England, USA, Norge, Grønland, Sverige, Østrig, Polen og Brasilien.

Niviaq Chemnitz Berthelsen fra Nuuk vandt løbet hos kvinderne sidste år, mens russeren Ilya Chernousov vandt hos herrerne.