Nedrivning af Blok P starter om en måned

Betonen i Blok P indeholder PCB, der kræver forsigtighed, når entreprenører skal rive den store blok ned. Licitionen til nedrivningen bliver afholdt i dag.
Skrevet af Ludvig Siegstad
29. februar 2012 11:12

- Når der bliver oplagret nedtagne materialer fra bygningen i byggeområdet skal disse sikres effektivt mod spredning. Alle byggematerialer, der indeholder miljø- og sundhedsskadelige stoffer, opbevares i lukkede og aflåste containere, understreger INI Byggeteknik A/S, som skal lede projektet for nedrivningen.

Ved en stikprøveudtagning af materialer i Blok P for et år siden viste det, at det giftige stof PCB findes flere steder i bygningen. Olafur P. Nielsen, direktør i Departementet for Boliger, Infrastruktur og Trafik, anslog, at håndteringen af det giftige affald alene til at koste op imod 15 millioner kroner.

- Arbejdet skal tilrettelægges så materialer, herunder støv fra nedrivningsarbejdet ikke spredes til omgivelserne. Der kan blive behov for at vande nedrivningsstedet for eksempel på de nedbrudte materialer, ligesom det kan blive nødvendigt at indstille arbejdet i perioder med ugunstige vindretninger, understreger INI Byggeteknik A/S  i licitationsmaterialet.

Licitationen finder sted i dag klokken 14.