Nedrivning af blok P nærmer sig

Marts måned slukkes og lukkes en del af grønlandshistorie. Så er der kun minderne som kommer til at blafre iblandt befolkningen. Da blokken tilbage i maj 1965 blev indflytningsklar har den været den længste blok i Grønland, snart kom den som den mest berygtede blok hærget med druk, mord og børnemisbrug.
Skrevet af Per Andersen
27. januar 2012 12:26

Til marts måned i år vågner borgerne i Nuuk, til brummen af lastbil og nedrivningskran. Så ved man, at der ikke er lang tid til, at den mest nostalgiske blok i Grønland ikke har lang tid tilbage.

Hvem husker ikke foråret 1965, hvor tiden med at hente vand med spand var ved at rinde ud i Nuuk.  Folk flyttede ind til en ny luksuriøs lejlighed med rindende vand, så kan man pludselig bare tage i bad når man har lyst til det. Nu er disse ”nye tider” forældet, og skal erstattes med mere tidssvarende boliger.

- Nedrivningen af blokken er planlagt til at blive påbegyndt i slutningen af marts 2012, det forventes at tage et halv års tid, siger Jesper Johannesen direktør hos INI Byggeteknik til KNR.

Tonsvis af beton bliver rivet ned og der er en skole og børneinstitution samt andre boliger i nærheden af blokken.

- Hele byggepladsen afskærmes for offentligheden, der vil blive taget højde for støv og støj og alle berørte naboer vil blive orienteret omkring nedrivningsopgaven, siger Jesper Johannesen.

Der er endnu ikke har fundet de endelige entreprenører til nedrivning. Det kan derfor ikke på nuværende tidspunkt oplyses hvor meget nedrivningen kommer til at koste.