Nedbrændt musikhus modtager islandsk gave

Det var dybt tragisk, da Kulusuk-ungdommens elskede Musikhus brændte ned til grunden den 8.marts, inklusive alle husets musikinstrumenter. Men det er jo som bekendt i nøden man skal kende sine venner! Hjælpen kommer fra Island i morgen.
Skrevet af Mads Ullerup
18. maj 2013 10:59

Branden vakte stor opsigt på Island, der har et nært forhold til Østgrønland og dets befolkning. I Island igangsatte den islandsk-grønlandske forening, Kalak, en indsamling, der blandt andet samlede penge via en kæmpe støttekoncert i Reykjavik, som Islands præsident Ólafur Ragnar Grímsson var protektor for.

Udover pengene fra koncerten donerede den islandske regering 230.000 kr.

Efter planen skulle en 30 mand stor islandsk delegation i dag flyves til Kulusuk med Air Iceland, som simpelthen har sat en gratis ekstraflyver ind til transport af delegationen, donationerne og musikinstrumenterne.

Men på grund af vejret har man nu valgt at udskyde seancen til i morgen.

Ud over de mange musikinstrumenter har den islandske delegation omkring 400.000 kroner med til Kulusuk.

 På Hotel Kulusuk overrækkes donationen i morgen eftermiddag til Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester og medlemmer af kommunalbestyrelsen.

- Jeg glæder mig til at møde den imponerende delegation fra Island. Den solidariske handling fra islændingene, er både rørende og meget inspirerende. Det tætte bånd mellem Island og Østgrønland har virkelig vist sin folkelige styrke, udtaler en glad og taknemmelig borgmester, Asii Chemnitz Narup.