Foto: Kommuneqarfik Sermersooq

Naturen hjælper børnene på rette vej

Natur, idræt og sejltur. Børn og unge med behov for hjælp bliver motiveret af ungerådgivere i Tasiilaq. Og naturen bliver flittigt brugt for at hjælpe børnene på rette vej.

Unge mellem 12 og 18 år kan få en ungerådgiver. I alt 33 unge er tilknyttet programmet.  

- Naturen betyder meget for ungerne, siger rådgiver Egon Poulsen.

Unge som pjækker fra skolen, er selvmordstruede eller som har behov for anden hjælp, bliver henvist til ungerådgivere fra Kommuneqarfik Sermersooqs børne- og familieafdeling.

- Problemer i hjemmet bliver taget op under individuelle samtaler. Børnene får også mulighed for at sætte ord på deres følelser til os, siger Egon Poulsen.

Ungerådgiverne arrangerer sejlture om sommeren, snescooterture om vinteren og tre gange om ugen er der forskellige sportsarrangementer i byens idrætshal.

Kommunen bliver orienteret løbende om, hvordan det enkelte barn har behov for hjælp, og rådgiverne har tæt kontakt til de unge, indtil de fylder 18 år. I nogle tilfælde kan hjælpen forlænges, indtil vedkommende er 23 år.

 - Hvis ungerne vil have, at vi fortsætter kontakten, så respekterer vi ønsket. Det gør vi, fordi der er børn, som kan komme tilbage til de deres gamle vaner, som de havde for forsøget, siger han.

Rådgiverne opfordrer også børnene til at tage en uddannelse.

- Vi hjælper børnene med at hente formularer og hjælper dem med at lave en ansøgning, hvis de drømmer om at tage en uddannelse, siger Egon Poulsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt