Naturbrande slukket

De mange naturbrande, der har hærget landet de seneste uger, er ved at være slukket.

Særligt branden ved Nassuttooq har trukket opmærksomhed på grund af det store omfang. Her er der stadig en lille risiko for, at branden kan blusse på igen på grund af såkaldte brandlommer. Det oplyser beredskabschefen i Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab, Bjarne Gregersen
overfor KNR.

LÆS OGSÅ Naturbranden i Nassuttooq er nu under kontrol

- Det kan ikke udelukkes der kan være brandlommer med gløder, hvor laget er tykt, skriver beredskabschefen til KNR.  Som vi kunne fortælle fredag vendte 16 brandfolk fra Qaasuitsup Kommunale Redningsberedskab lørdag tilbage til deres hjembyer, efter at have forhindret at branden spreder sig ved Qeqertaasaq i Nassuttooq.

LÆS OGSÅ Flere naturbrande langs kysten

Evighedsfjorden

Naturbranden i Evighedsfjorden som blev observeret siden 6. august er efter regnvejret muligvis slukket, oplyser viceberedskabschef i Qeqqata kommunia, Morten Siegstad.   

LÆS OGSÅ Vil stoppe brand efter 10 dage

Beredskabet i Qeqqata Kommunia i Maniitsoq har haft kontakt med fiskere fra Kangaamiut, der meddeler at der ikke brænder mere i fjeldet Illut Nuuat inde i Kangerlussuatsiaq. Også Air Greenland har bidraget med øjenvidneberetninger:

- Vi har gode kontakter med piloter fra Air Greenland, der sender os billeder fra fjorden, hvor det brænder, og derfra tager vi stilling til, om der skal foretages brandslukning, fortæller Morten Siegstad.

Røgen fra branden i Kangerluaasuatsiaq generede borgerne i Kangaamiut, og flere henvendte sig i sidste uge til KNR for at spørge om, hvad myndighederne ville gøre, for at slukke branden.

Viceberedskabschefen opfordrer borgerne nu til fremover at sende billeder af ildstedet inde i fjorden til Beredskabet i Qeqqata kommunia.

- Vi vil senere i denne uge bese brandstedet i Nassuttoq for at klarlægge om der er behov for efterslukning. Hvis branden genopblusser, sender vi brandhold til stedet, fortæller beredskabschef Bjarne Gregersen fra Qaasuitsuq Kommunia.

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl