Narsarsuaq fejrer 70 års jubilæum

Lufthavnshotellet i Narsarsuaq havde i aftes flere spisende middagsgæster, end der er indbyggere i hele bygden. Omkring 200 mennesker dukkede op til jubilæumsbuffet for at fejre 70-året for amerikanernes grundlæggelse af lufthavnen i Narsarsuaq - heriblandt veteraner fra Bluie West One-tiden. Og festlighederne fortsætter både fredag og lørdag.
07. juli 2011 14:57

Fredag er der koncert med Ole Kristiansen-band i lufthavnens hangar, og lørdag er der arrangementer for borgerne i Klubben. Den lokale jubilæumskomite i Narsarsuaq står for arrangementerne og forventer 500-600 deltagere til koncerten fredag aften.

Festlighederne begyndte først på eftermiddagen, hvor det amerikanske flag blev hejst efterfulgt af taler og kaffemik. Formand for jubilæumskomiteen og museumsleder i Narsarsuaq, Ole Guldager, bød de mange fremmødte velkommen og fortalte om Narsarsuaqs historie.

Og borgmester Simon Simonsen takkede bygdens 160 beboere for at gøre Narsarsuaq til et godt og tilgængeligt sted at være og overrakte byens børn en check på 5.000 kr.

Dagen fortsatte med ture til havnen, museet og hospitalsdalen og fremvisning af private smalfilmsoptagelser fra Narsarsuaq i begyndelsen af 60’erne.