VIDEO NAKUUSA synger for: Voksne, bland jer!

I de senere år har børneorganisationen NAKUUSA sammen med andre gennemført en række vellykkede oplysningskampagner om børns rettigheder ifølge FN´s Børnekonvention.
Skrevet af Karsten Sommer
11. maj 2016 06:49

Kampagnerne har ført til stor stigning i kendskabet til børns rettigheder, og medvirket til at holde fokus på at bedre forholdene for børn og unge her i landet.

Nu er NAKUUSA klar med en ny landsdækkende kampagne, der skal klargøre hvad "børns rettigheder" egentlig vil sige?

For det store fokus på rettigheder har også affødt misforståelser.

- Når vi er ude og møde børn, forældre og lærere oplever vi tvivl om, hvad børns rettigheder betyder? Betyder det f.eks. at børn selv må bestemme alt?, spørger projektleder i NAKUUSA, Najaaraq Møller.

Nej! Den ny landsdækkende kampagne vil vi opfordre voksne til at turde blande sig kærligt i børn og unges liv. For det er altså dem - forældrene - der skal sætte rammerne for en god barndom.

Så når deres børn bruger sætningen ”det har jeg ret til” som argument i hverdagens konflikter om for eksempel sengetider, madvaner eller hvor længe man skal være ude om aftenen, vil NAKUUSA i den ny kampagne opfordre forældre til at snakke med deres børn om forskellen på rettigheder og ønsker.

Rettigheder skal vi voksne sørge for bliver overholdt, men ønsker kan eller vil vi ikke altid opfylde, forklarer NAKUUSA´s Najaaraq Møller.

Den ny kampagne har slagordet ”Kinami oqass´? Uagut oqass´!” - "Hvem siger det? Det siger VI", og vil blandt andet kunne ses i KNR-TV og på plakater i de kommende måneder.