Naja Abelsen udstiller i Taseralik

Naja Abelsen udstille i kulturhuset Taseralik, Sisimiut. Udstillingen, som havde fernisering med kunstneren til stede den 26. april, kan ses til og med den 26. maj.
16. maj 2013 12:05

Naja Abelsen var barn i Grønland og flyttede med sin familie til Danmark i 1980, hvor hun bl.a. uddannede sig på Designskolen. I dag bor hun på Ærø. Selvom Naja voksede op i Danmark mistede hun aldrig den grønlandske del af sig selv. Mange af hendes værker tager udgangspunkt i grønlandske sagn, den grønlandske natur og dyrenes verden. Hun har tegnet flere grønlandske frimærker. Naja har altid gang i sin skitsebog og hun fortæller selv om de udstillede værker:

-Levende væsener, og deres sjælelige udtryk er det der naturligt gror frem i mit arbejde, at forstå os selv og dyrenes indre liv, at forstå det varme og Kærlighedens Væsen. Og at forstå vores gamle, grønlandske mytologi og verdensbillede. Og samtidig have mange lege i gang med teknikker, materialer og udtryk. Mange timer bliver brugt hver uge på indsamling af viden om vores indre verden, og vores udseende, så den indre vidensbank er fyldt op, til at kunne udfolde sig som billedarbejde når som helst, og andre arbejder bliver til i skæven til fotos eller virkelige studier. 

Naja Abelsen har udstillet i flere lande og havde en sommerudstilling i kulturhuset Katuaq i Nuuk i 2006, hvor hun solgte så meget, at hun blev en af Katuaqs mest sælgende kunstudstillere. Naja har solgt nogle værker og håber på mere salg – der er trods alt flere store virksomheder i Sisimiut.