Naalakkersuisut vil stadig finde olie

Lars Emil Johansen mener ikke Grønland skal søge efter olie til havs. Den udmelding finder dog ingen støtte hos regeringen.
13. november 2013 08:54

Vi har slet ikke råd til at droppe det sorte guld. Det er meldingen fra Naalakkersuisut, som svar på formand for Inatsisartut Lars Emil Johansens udmelding i går, om at Grønland skal droppe olieeftersøgningerne og efterlade havet til fisk, hvaler og fiskere.

Lars Emil Johansens holdning kom frem under gårsdagens debat i KNR med formand for ICC Aqqaluk Lynge og som ICC formanden bød velkommen. 

En udmelding der dog ikke finder gehør hos han partikammerat, naalakkersuisoq for råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard, Siumut.

- Jeg respekterer selvfølgelig, at der kan være delte meninger, også i samme parti. Men samtidigt er det Naalakkersuisuts holdning, at vi skal efterforske vores rigdomme, både til lands og til havs, både de levende og de ikke levende. Landet har brug for mange indtægter, siger ministeren.

Han forklarer, at Naalakkersuisut er for at efterforskningen efter olie skal fortsætte, men hvis det skulle ske, at nogen rent faktisk finder noget, så er det mere uklart, hvad holdningen til udvindelse er.

- Efterforskningen efter olie skal fortsætte, og så kan vi tage stilling til, den dag der eventuelt kommer en ansøgning om udvinding, om det er miljømæssig forsvarligt at give tilladelse til. Det er det vi arbejder ud fra, forklarer naalakkersuisoq Jens-Erik Kirkegaard.