Naalakkersuisut vil sænke landsskatten

Naalakkersuisut vil sænke landsskatten med 1 procent i 2013, det skal blandt andet finansieres ved, at rentefradraget mindskes med 10 procent. Du kan nu beregne, hvor meget du skal betale i skat, hvis Inatsisartut vedtager ændringerne.
Skrevet af Pipaluk Høegh
26. september 2012 13:14

Naalakkersuisut vil sænke landskatten i 2013 fra den nuværende 11 procent til 10 procent.  For at finansiere sænkningen af landsskatten, vil Naalakkersuisut i stedet sætte rentefradraget ned med 10 procent.

Rentefradraget tillader, at borgere betaler mindre i skat, hvis de f.eks. betaler renter af banklån. Den nuværende rentefradrag er på 100 procent og Naalakkersuisut vil sænke fradraget til 90 procent i 2013.

Det vil betyde, at nogle folk kan ende med at betale mere i skat fra årsskiftet. Men størstedelen skal betale mindre, på grund af at landsskatten bliver sænket.  

Du kan selv beregne, hvor meget du skal betale i skat i 2013, hvis Inatsisartut vedtager ændringerne. Skattestyrelsen har oprettet et tast-selv service på nanoq.gl, så du kan se, hvad ændringerne vil betyde for din økonomi. Hvis du har brug for at få rådgivning, så kan du også henvende dig til Skattestyrelsen, som kan rådgive dig telefonisk både på dansk og grønlandsk.  

Du kan se skatteberegneren på webadressen forneden.

https://aka.nanoq.gl