Naalakkersuisut vil revidere forbud af frossent kød på brædtet

Fangerne må ikke sælge frysevarer på brædtet, varerne skal nemlig være friske ifølge loven. Det har Siumuts Hans Enoksen undret sig over og har derfor spurgt naalakkersuisoq Ove Karl Berthelsen, hvorfor fangerne ikke må sælge frysevarer på Brædtet.
Skrevet af Karsten Sommer
05. november 2009 05:12

Ove Karl Berthelsen forklarer i sit svar, at brædtsalg i forvejen ikke er omfattet af en række veterinære krav, som ellers gælder for salg af fødevarer. Til gengæld må man så udelukkende sælge friske varer fra Brædtet.

Men hvad er så frisk? Det betyder, at varerne kun må have været udsat for plukning, rensning eller udskæring. Hvis varerne derimod har været grovparteret og frosset ned, så er de ikke i lovgivningsforstand at betragte som friske. Det skyldes, at det øger risikoen for en forurening af kødet, og dermed en øget risiko for, at forbrugerne bliver udsat for en levnedsmiddelforgiftning.

Den eneste undtagelse er, hvis dyret på grund af lufttemperaturen er blevet frosset ned efter nedlæggelse, så vil salg være tilladt, skriver Ove Karl Berthelsen.

Naalakkersuisut arbejder for tiden på en revision af den eksisterende levnedsmiddelbekendtgørelse. Og dér vil spørgsmålet om salg af frossent kød fra brædtet blive taget op, skriver naalakkersuisoq for Erhverv og Arbejdsmarked.