Naalakkersuisut vil ikke diskutere urintest af politikere

Doris Jakobsen (S) vil have en forespørgselsdebat om, hvorvidt folkevalgte skal tjekkes for brug af euforiserende stoffer. Men Naalakkersuisut støtter hverken ideen om en debat - eller obligatoriske test af rusmidler i de folkevalgte kroppe.
13. november 2009 06:06

Først hvis politiet mistænker folkevalgte for at ryge hash, skal politikeren give en blod eller urin-prøve. Ellers behøver de folkevalgte ikke blive stukket i armen eller tisse i en kop, mener Naalakkersuisut.

Dels gælder der allerede regler om valgbarhed, hvor der bliver taget stilling til, om folkevalgte er dømt for brud på loven om euforiserende stoffer. Og dels er overtrædelse af den lov politiets og domstolenes ansvarsområde.

- Vi kan således ikke tilslutte os en idé om, at en specifik gruppe i samfundet skal have frataget deres retsbeskyttelse, skriver formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist i et svar til Doris Jakobsen.

Doris Jakobsen har ufortrødent jagtet sagen siden emnet eksploderede under forårets valgkamp. Ingen andre parlamenter i verden har obligatoriske test for ulovlige stoffer blandt deres folkevalgte.