Naalakkersuisut vil følge med den digitale udvikling

Naalakkersuisut søsætter nu en ny digitaliseringsstrategi, der skal være med til at binde landet bedre sammen.
06. juni 2014 06:15

Ifølge naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq skal den nye strategi, der har titlen "Digitalisering som drivskraft", bidrage til vækst i velfærden og den sociale udvikling ved at sikre en mere effektiv offentligt sektor og samtidig give både borgere og virksomheder nye it-muligheder.

- Og de initiativer, som strategien skal udløse, skal afspejle et bredt politisk ønkse om mere lige muligheder for alle udansset bopæl, understreger han i en kommentar.

Strategien tager afsæt i, at vi i stigende grad anvender de digitale muligheder som mobiltelefoni og internet i hverdagen.

Strategien indeholder 35 initiativer, der skal igangsættes i løbet af de kommende tre år - altså fra i år og frem til 2017.

Først og fremmest skal der være bedre og billigere adgang til internet overalt i landet. Der skal satses på digitale læremidler til folkeskolen med henblik på at styrke fagligheden.

Videre skal der iværksættes en national handleplan for effektive løsninger, der kan dæmpe væksten i sundhedsudgifterne, og så skal der udarbejdes en plan, der skal reducere antallet af papirblanketter og -formularer, så borgerne får flere muligheder for direkte kontakt med myndighederne på den offentlig portal Sullisivik - for blot at nævne nogen af de 35 initiativer i Naalakkersuisuts nye it-strategi.