Foto: Jonas Løvschall-Wedel/KNR

Demokraterne: Naalakkersuisut udviser total mangel på respekt for demokratiet

Demokraternes Nivi Olsen undrer sig over, hvorfor politikerne i Inatsisartut ikke har modtaget yderligere oplysninger om fiskeriloven, der skal førstebehandles i parlamentet om en uge. Hun vil have behandlingen udskudt.

Naalakkersuisut udviser total mangel på respekt for demokratiet. Så hård er kritikken fra Demokraternes Nivi Olsen.

Hun forstår ikke, hvorfor Inatsisartuts 31 politikere ikke har modtaget analyser og beregninger af konsekvenserne, hvis Naalakkersuisuts forslag til en fiskerilov bliver vedtaget. Derudover har politikerne heller ikke modtaget selve lovforslaget.

- Naalakkersuisut og særligt Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst udviser med denne adfærd en bekymrende mangel på respekt for de demokratiske spilleregler. Fiskeriloven er en meget vigtig lov, og så nytter det altså ikke noget, at man først fremlægger forslaget for Inatsisartut i absolut sidste øjeblik, lyder kritikken fra det eneste oppositionsparti i Inatsisartut, Demokraterne.

IA efterlyser også viden

Men internt i koalitionen møder det også kritik, at Naalakkersuisut putter med oplysningerne. Under andenbehandlingen af finansloven i denne uge sagde IAs Bendt Kristiansen følgende:

-  Førstebehandlingen af den kommende fiskerilov er lige på trapperne, uden at lovforslaget er præsenteret Inatsisartut. Det giver anledning til at spørge Naalakkersuisut, om de vitterligt anser det som realistisk, at vi kan nå at debattere fiskeriloven under denne efterårssamling.

Nivi Olsen mener også, at det bør overvejes, om behandlingen af fiskeriloven skal udskydes til forårssamlingen i 2018, så der er ordentlig tid til at sætte sig ind i lovforslaget.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!