Naalakkersuisut tager prisfald på brændstoffer til efterretning

Ifølge en pressemeddelelse i går eftermiddags fra Departement for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel har Naalakkersuisut nu modtaget en orientering fra KNI omkring nedsættelse af priserne på flydende brændstoffer med 27 øre pr. liter med virkning fra den 5. januar.

Og tager, efter denne orientering, den prisfastsættelse som Polar Oil meldte ud tirsdag til efterretning.

Naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, var ellers tirsdag stærkt utilfreds med størrelsen af prisnedsættelsen, og krævede lavere priser.

LÆS OGSÅ Vittus Qujaukitsoq: Jeg har ikke ændret holdning

Men efter at Naalakkersuisut nu har fået gennemgået bagrunden for størrelsen af prisnedsættelsen, stiller de sig for nuværende tilfreds med den foreslåede pris.

Og erkender at prisreduktionen sker i henhold til den gældende servicekontrakt mellem Selvstyret og KNI om levering af brændstof i perioden 2012 til og med 2016, skriver Randi Vestergård Evaldsens departement.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut har ikke godkendt Polar Oils priser

Departementet erkender samtidig at servicekontrakten indeholder krav om overskud i Polar Oil i perioden fra 2012 til 2016 som følge af det vedligeholdelsesefterslæb, der var på tankanlæggene i 2012 da  servicekontraktperioden blev indledt.

Naalakkersuisut slutter med at udtrykke håb om at de kommende servicekontrakter med KNI/Polaroil i højere grad vil komme til at afspejle de faldende oliepriser på verdensmarkedet, så de vil komme den almindelige borger mere til gavn fremover.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt