Naalakkersuisut tager prisfald på brændstoffer til efterretning

Ifølge en pressemeddelelse i går eftermiddags fra Departement for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel har Naalakkersuisut nu modtaget en orientering fra KNI omkring nedsættelse af priserne på flydende brændstoffer med 27 øre pr. liter med virkning fra den 5. januar.
Skrevet af Karsten Sommer
07. januar 2016 07:26

Og tager, efter denne orientering, den prisfastsættelse som Polar Oil meldte ud tirsdag til efterretning.

Naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, var ellers tirsdag stærkt utilfreds med størrelsen af prisnedsættelsen, og krævede lavere priser.

LÆS OGSÅ Vittus Qujaukitsoq: Jeg har ikke ændret holdning

Men efter at Naalakkersuisut nu har fået gennemgået bagrunden for størrelsen af prisnedsættelsen, stiller de sig for nuværende tilfreds med den foreslåede pris.

Og erkender at prisreduktionen sker i henhold til den gældende servicekontrakt mellem Selvstyret og KNI om levering af brændstof i perioden 2012 til og med 2016, skriver Randi Vestergård Evaldsens departement.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut har ikke godkendt Polar Oils priser

Departementet erkender samtidig at servicekontrakten indeholder krav om overskud i Polar Oil i perioden fra 2012 til 2016 som følge af det vedligeholdelsesefterslæb, der var på tankanlæggene i 2012 da  servicekontraktperioden blev indledt.

Naalakkersuisut slutter med at udtrykke håb om at de kommende servicekontrakter med KNI/Polaroil i højere grad vil komme til at afspejle de faldende oliepriser på verdensmarkedet, så de vil komme den almindelige borger mere til gavn fremover.