KNR fortalte i onsdags, at en arbejdsgruppe bestående af både danske og grønlandske embedsmænd mødtes i Kangerlussuaq 25. august. Her skitserede de den princiaftale, som ministeren og to naalakkeruisoq'er skal underskrive.Foto: Jørgensen Qillaq

Naalakkersuisut og regeringen er enige: Forsvaret bliver i Kangerlussuaq

Naalakkersuisut og forsvarsministeren underskriver i denne uge en principaftale. De to parter er enige om, hvad der skal forhandles i forhold til, at forsvaret fortsat kan være i Kangerlussuaq Lufthavn.

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Ane Lone Bagger (S), naalakkersuisoq for infrastruktur Karl Frederik Danielsen (S) og forsvarsminister Trine Bramsen (Socialdemokratiet) underskriver i denne uge en principaftale. Det erfarer KNR.

Aftalen sætter rammerne for det videre forløb i drøftelserne mellem naalakkersuisut og regeringen om forsvarets forsatte brug af Kangerlussuaq, når de internationale lufthavne i Nuuk og Ilulissat er taget i brug i 2023. 

KNR fortalte sidste uge, at en arbejdsgruppe bestående af både danske og grønlandske embedsmænd havde mødtes i Kangerlussuaq 25. august. Her skitserede de den princiaftale, som ministeren og de to naalakkeruisoq'er altså skal underskrive.

LÆS OGSÅ Regeringen vil bevare Kangerlussuaq

Når de grønlandske og danske toppolitikere har underskrevet principaftalen, vil grundlaget for arbejdsgrupperne med både forsvaret og kommunen være på plads.

Dermed er arbejdet med at sikre Kangerlussuaqs fortsatte beståen kommet et skridt videre.

- Det har været et ønske fra Naalakkersuisut, at Kangerlussuaq Lufthavn ikke skal lukkes. Det har været en vigtig ledesnor i vores arbejde, skriver naalakkersuisoq for udenrigsanliggender Ane Lone Bagger og  naalakkersuisoq for infrastruktur Karl Frederik Danielsen sidste torsdag i en pressemeddelelse.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt