VALG: Naalakkersuisut-medlemmer afbryder rejser

Flere medlemmer fra Naalakkersuisut har afbrudt rejser, efter mandagens meddelelse om et kommende valg.
Doris J. Jensen, formand for kulturudvalget, opfordrer Naalakkersuisut til at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på KNR's fremtid. Foto © : Arctic Circle
07. marts 2018 16:04

Tirsdag trådte et cirkulære i kraft, der indsnævrer rammerne for Naalakkersuisuts arbejde frem mod det kommende valg til Inatsisartut.

Og det har betydet, at flere politikere har måtte afbryde længe planlagte rejser.

Det blev for eksempel et kort ophold i Toronto, Canada, for naalakkersuisoq for råstoffer, Múte B. Egede, som efter planen skulle være med til at promovere Grønland som råstofland på en stor konference for mulige investorer.

LÆS OGSÅ Atassut vil ikke i regering

Men mandag aften valgte Muté B. Egede at rejse retur til Grønland, skriver Sermitsiaq.AG.

Også naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Karl Kristian Kruse, har afblæst et ophold i Bergen i Norge, hvor han frem til torsdag skulle have deltaget i et fiskeriseminar, som North Atlantic Seafood Forum (NASF) står bag.

Men alt i Kruses kalender er siden i mandags blevet annulleret, oplyser departementchef Jørgen Isak Olsen til KNR.

Doris holdte møder i København

I København har naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris Jakobsen Jensen, i denne uge holdt en række møder, herunder spist middag med den japanske ambassadør i Danmark – dog inden valget blev annonceret, oplyser Doris Jakobsen Jensens ministersekretær, Rosa Thorsen, til KNR.

Under middagen drøftede de mulighederne for, at grønlandske studerende kan studere i Japan, oplyser Doris Jakobsen Jensen på sin facebookside.

LÆS OGSÅ Fiskerilov og lufthavne må vente på valg

Også tirsdag holdte naalakkersuisoq for uddannelse mm. møde med formanden for Efterskoleforeningen i Danmark, Troels Borring, bl.a. om muligheden for at blive eksamineret på grønlandsk på danske efterskoler.

Mødet fandt dog sted, inden et møde i Naalakkersuisut tirsdag, hvor det blev besluttet, at alle møder på højeste politiske niveau skal anulleres, oplyser Doris Jakobsen Jensens ministersekretær, Rosa Thorsen, til KNR.

Alle møder i Doris Jakobsen Jensens kalender er nu sløjfet, oplyser departementet.