Naalakkersuisut holder stor bygdekonference

Der bliver deltagere fra alle landets bygder, når livet i de mindre bosteder skal diskuteres til maj.
17. maj 2014 14:14

Konference om udvikling af mindre bosteder i Grønland afholdes i Ilulissat fra d. 23.-25. maj. Det bliver en stor konference, da Naalakkersuisut har besluttet, at der skal være deltagere fra hvert bosted i Grønland. Deltagerne skal under konferencen diskutere ”det gode liv” og i workshops fokusere på fremtidige initiativer.

I programmet til konferencen er der oplæg til debatter om for eksempel 'Grønlands økonomi', 'visioner for de mindre bosteder', 'erhverv og levende ressourcer', 'Social, sundhed og miljø' og 'Uddannelse og arbejdsmarked'.  Programmet er udarbejdet i tæt samarbejde mellem Naalakkersuisut, KANUNUPE og KANUKOKA.

- Det er vigtigt for Naalakkersuisut at høre borgerne i de mindre bosteder og yderdistrikter om deres visioner og mål for fremtiden. Jeg ser frem til at høre om de udfordringer de mindre bosteder og yderdistrikter står overfor og ser frem til de konkrete tiltag og initiativer, konferencen vil munde ud i, siger naalakkersuisoq for erhverv og råstoffer Jens-Erik Kirkegaard, der arrangerer konferencen på vegne af Naalakkersuisut.