Natuk er i gang med en Ph.d. om grønlandske fødevarer.Foto: Ludvig Siegstad

Naalakkersuisut har udpeget Natuk Lund Olsen som ny formand for Landbrugsrådet

Landbrugsrådet har netop af holdt det første Landbrugsrådsmøde i Qaqortoq med Natuk Lund Olsen som formand, Natuk afløser Carl Frederiksen, der trådte tilbage i januar.

Naalakkersuisut har valgt at udpege Natuk Lund Olsen som ny formand for landbrugsrådet. 

Det skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse. 

Natuk Lund Olsen er bachelorgrad i kultur- og socialhistorie fra Ilisimatusarfik samt kandidatgrad i både antropologi og politisk historie fra Aarhus Universitet. Desuden er Natuk i gang med en Ph.d. om grønlandske fødevarer.

Natuk Lund Olsen har, sammen med medarbejdere i Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, haft møde med blandt andet Kommune Kujalleq, Innovation South Greenland, og direktøren for Neqi A/S og drøftet de muligheder der er for mere samarbejde for fremme landbrugserhvervet.

Strategi skal plante selvforsøgelse

Landbrugsrådet er glade for at der nu er udfærdiget en sektorplan for Landbrugserhvervet (Strategi for Landbrug 2021-2030), som løber frem til 2030 og glæder sig samtidig til at medvirke med at opnå de målsætninger der er i sektorplanen.

I den anledning har Landbrugsrådet nedsat et nyt forretningsudvalg, der på kortsigt skal medvirke til igangsætning af de indsatser, som skal til for at fremme landbrugserhvervet i Grønland og dermed bidrage til mere selvforsyning på fødevareområdet.

Der er ligeledes nedsat et forsøgsudvalg i samarbejde med De samvirkende Fåreholderforeninger (SPS), der skal forbedre udviklingsarbejdet i Upernaviarsuk.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl