Foto: Tusagassiivik

Naalakkersuisoq undersøger om kommuner skal have tilsyn

Naalakkersuisoq for familie Martha Lund Olsen har hidtil meldt ud, at en central rådgivningsenhed med et rejsehold er det, der skal til, for at hjælpe med at aflaste kommunerne, når det kommer til sagsbehandlingen.

Et forslag, som Inatsisartuts familie- og sundhedsudvalg har meldt ud, de ikke mener kan stå alene. De mener i stedet, der skal flere ressourcer til området.

Og nu viser det sig, at Martha Lund Olsen ikke er helt afvisende over for det forslag.

- Jeg er selvfølgelig interesseret i at vide, hvad udvalget mener, hvad det er, der skal til. Og så vil jeg selvfølgelig drøfte det med dem.

Vil du være villig til at afsætte flere ressourcer til sagsbehandling i kommunerne, udover den centrale rådgvivningsenhed?

- Det kommer an på, hvad det er, man mener der skal til, hvad der er vores, og hvordan det kan strikkes sammen, siger Martha Lund Olsen.

Efter det kom frem, at sagsbehandlingen har haltet voldsomt bagefter på børne- og ungeområdet i Qaasuitsup og Qeqqata Kommunia, har Inatsisartuts familie- og sundhedsudvalg desuden understreget, at de mener, der bør gennemføres lignende sociale tilsyn med Kommuneqarfik Sermersooq og Kommune Kujalleq hurtigst muligt.

Noget, som Martha Lund Olsen nu har sat sit departement til at undersøge nærmere.

- Jeg har bedt administrationen om at se på, hvad, hvordan og hvorledes - hvornår der har været tilsyn sidst, og hvornår der skal tilsyn igen, fortalte Martha Lund Olsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt