Naaja: Sludder og vrøvl Vittus

Naalakkersuisut siger nej til barselsfond, men Naaja Nathanielsen mener ikke, at naalakkersuisoqs forklaring hænger sammen med virkeligheden.
18. oktober 2013 14:45

Det er først og fremmest af respekt for arbejdsmarkedsparternes forhandlingsret, at naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, Siumut, ikke vil støtte op om en barselsfond.

At det skulle have noget som helst at gøre med arbejdsmarkedets frie forhandlingsret at gøre har Naaja Nathanielsen, IA, dog lidt svært ved at forstå.

- Jeg siger sludder og vrøvl. Selvfølgelig kan det lade sig gøre at rejse det her spørgsmål overfor landets arbejdstagere og arbejdsgiverorganisationer. Det er jo gjort i andre lande, uden at man har krænket nogen rettigheder eller forhandlingsret der, tordner Naaja Nathanielsen.

Hun gør videre opmærksom på et svar på et paragraf 37 spørgsmål, der viser, at det tidligere Naalakkersuisut havde planer om at tage spørgsmålet op.

- Så åbenbart har vores egen forvaltning tidligere vurderet, at det her kan lade sig gøre, uden at man krænker nogen, forklarer IA'eren.

Ifølge Naaja Nathanielsen drejer den her sag sig ganske enkelt om vilje.

- Det kommer ned til om man villig til at prioriterer det her eller ej. Der er ikke noget som helst juridisk til hinder for, at man gør det her. Det er et spørgsmål om man agter at prøve at forbedre vilkårene for landets børnefamilierne og for landets erhvervsliv, lyder det fra Naaja Nathanielsen.