Naaja kigger nærmere på udbudsreglerne

Medlem af Inatsisartut for IA Naaja Nathanielsen har fremsendt 4 § 37 spørgsmål til Naalakkersuisut. Spørgsmålene er alle om reglerne for udbud fra det offentlige. Her mener Nathanielsen der er store mangler.
Skrevet af Peter Troelsen
18. december 2013 11:04

Det er Selvstyrets krav om at få tilbud fremsendt på dansk og lovligheden af dette Naaja Nathanielsen vil have Naalakkersuisut til at tage stilling til. Desuden spørger Naaja Nathanielsen ind til de manglende klagemuligheder og sidst men ikke mindst ønsker IA-politikeren at få at vide hvor tilfredse magthaverne er med deres egen forvaltning af udbud fra det offentlige.

- Jeg er bekendt med, at Naalakkersuisut i dag sender opgaver i udbud alene på dansk, hvor der kræves at svarene alene kommer på dansk og at der er et komplet fravær af klagemuligheder for de virksomheder der ønsker at afgive tilbud. Jeg ønsker naturligvis derfor, at få afklaret om Naalakkersuisut selv kan være tilfredse med en sådan proces, skriver Naaja Nathanielsen i sin begrundelse for spørgsmålene til Naalakkersuisut.