Naaja: Byggelov skal indtænke vores klima

Der skal strammes op på tilsynet af byggeriområderne, sådan lyder det fra den nye Naalakkersuisoq Siverth K. Heilmann, Atassut.
Skrevet af Nina-Vivi Andersen
17. december 2013 07:43

IA's Naaja Nathanielsen glæder sig over hans udmelding, og ønsker at den nuværende lov bliver ændret.

- Jeg håber, at de ændringer vil tage højde for, de ting jeg efterlyser. Nemlig, at man har mere fokus på byggeri i Arktis, og at man øger tilsynet og gøre det bedre. For vi kan jo konstantere hele tiden, for de regler der er i dag -  at de ikke er gode nok. Siden vi igen og igen står med de her sager med skimmelsvamp og byggesjusk, siger Naaja Nathanielsen.

Oppositionen har stillet spørgsmål om, Naalakkersuisut har nogle konkrete planer om ændringen af byggeloven og bygningsreglement for, at sikre fremtidens byggerier, således at byggesjusk kan blive undgået.

Naalakkersuisoq for Boliger forventer blandt andet, et nyt bygningsreglement i 2015, som skal sikre mod fugtskader og skimmelsvamp.

- Jeg håber, at man inden, sætter bygningsreglementet i kraft, også diskuterer og drøfter det med branchen. Tal med de folk, der faktisk arbejder på det her område, så de også får mulighed for, at komme med kommentarer og påvirke det, siger Naaja Nathanielsen.

De tidligere Naalakkersuisut har ikke haft succes med, at kontrollere byggebranchen. Sager om  skimmelsvampe og byggesjusk hører derfor til hverdagen.

Én af udfordringerne er ændringerne i vejret. Derfor mener Naaja Nathanielsen, at den kommende lov skal indtænke klimaet.

- Vores regler burde afspejle meget forskellige klimaforhold, når vi bygger. Fra Nanortalik til Qaanaaq, altså hvor der er meget forskellige klimaforhold og hvor vi skal tage hensyn til en masse forskellige ting, siger medlem af Inatsisartut, Naaja Nathaliensen.