Nøglerne overrækkes i eftermiddag

Kuupik Kleist og Jens B. Frederiksen får i eftermiddag klokken 15 overrakt nøglerne til Nukissiorfiits to små nye elbiler, som de to politikere skal prøvekøre i en måned.
Skrevet af Karsten Sommer
14. juli 2010 07:08

Nøgleoverrækkelsen er samtidig startskuddet til et nyt nordatlantisk samarbejdsprojekt, El-mobility - der handler om at sammenligne data på forskellige typer elbiler, og hvordan de reagerer på bl.a. klimaet i Nordatlanten.

- Nukissiorfiit har købt de to elbiler for at få dem testet her i landet, så vi kan sammenligne resultaterne med vores samarbejdspartnere i Island og på Færøerne, siger udviklingskonsulent i Nukissiorfiit Jens Henrik Nielsen.

Man har valgt den norske elbil Think City som prøveklud, fordi det er den første og hidtil eneste serieproducerede elbil på markedet.

Sideløbende med forsøgskørslerne, skal man igang med at klargøre lovgivning og infrastruktur - bl.a. faciliteter til opladning af bilernes batterier.

Efter at de to medlemmer af Naalakkersuisut har afprøvet bilerne i en måned, vil en række virksomheder i Nuuk få mulighed for at låne bilerne, så også de får erfaring med den ny teknologi, siger udviklingskonsulent i Nukissiorfiit Jens Henrik Nielsen.