Nødstedte ringede efter hjælp

Redningsaktion ved Illoqqortoormiut som varede omkring tre timer fik en god slutning.
Skrevet af Per Andersen
29. august 2011 09:20

-  I nat klokken 01:25 bliv vi ringet op, at to joller uden for Ittoqqortoormiit havde fået problemer. Den ene jolle var begyndt at tage vand ind, og vi var nødsaget til at tage ud for at hjælpe, siger Steve Berthelsen som er Politibetjent i Ittoqqortoormiit til KNR.

Den ene jolle drev rundt da den var løbet tør for benzin, da der var høj sø begyndte båden at tage vand ind, samtidigt løsnede den gamle lap i stævnen, som resulterede at den også begyndte at tage ekstra vand.

- Den anden jolle var begyndt, at slæbe den anden jolle. Men fik også motorstop, da de løb tør for benzin. Heldigvis på dette tidspunkt var de kommet uden for bygden Ittaajimmiit, som var omkring 14-15 kilometer ud for Ittoqqortoormiit, siger Steve Berthelsen.

Takket være mobiltelefon forbindelsen til byen kunne de tilkalde hjælp hos politiet. Som derved kunne hente hjælp derfra. Steve Berthelsen oplyser dog, at de nødstedte ellers havde VHF radio i jollen, men havde benyttet mobilen i stedet. Den ene jolle blev efterladt sikkert, som ejerne vil hente på senere tidspunkt, fortæller Steve Berthelsen.