Myndighederne lukker for indrejse fra Island

Naalakkersuisut støtter fuldt op om statsministerens beslutning om at lukke grænserne.
Air Greenland har oplyst til Grønlands Politi, at flyselskabet foreløbigt vil stoppe passagerflyvninger mellem Island og Grønland. Foto © : NIRAS Greenland A/S
Skrevet af Bikki P. Kleist
13. marts 2020 18:54

Fredag aften meddeler den danske statsminister Mette Frederiksen, at Danmark lukker grænserne til udlandet, og det betyder også, at der lukkes for indrejse fra Island til Grønland.

Det oplyser Grønlands Politi.

Lukningen af grænserne sker lørdag klokken 12, og formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen oplyser, at Naalakkersuisut støtter fuldt ud op om statsministerens beslutning om at lukke grænserne.

Beslutningen betyder, at der bliver indført grænsekontrol alle steder, hvor udlændinge kan rejse ind i Grønland.

Danske statsborgere kan fortsat rejse ind i Grønland, men lukningen betyder, at udlændinge kun kan rejse ind med et anerkendelsesværdigt formål. Turisme og lignende hører ikke ind under dette, men der vil stadig indføres fragt fra Island og øvrige lande.

Flyvninger mellem Grønland, Danmark og Færøerne er ikke omfattet, idet det er flyvninger inden for Riget, oplyser politiet.

Air Greenland har oplyst til Grønlands Politi, at flyselskabet foreløbigt vil stoppe passagerflyvninger mellem Island og Grønland.

Det er endnu uvist, hvordan Air Iceland Connect og Norlandair forholder sig til grænselukningen. Principielt kan flyene stadig lande i Grønland, men det er altså kun danske statsborgere og udlændinge med et anerkendelsesværdigt formål, som lukkes ind i Grønland.

Naalakkersuisut oplyser, at der bliver holdt pressemøde lørdag klokken 13, hvor der vil være en opdatering om situationen.