- Jeg har mistet mange koncerter, siger Glenn Møller, der spiller musik i de forskellige byer på kysten og i udlandet.Foto: PRIVAT

Musiker under coronakrise: Jeg har mistet over 100.000 kroner

Musikere mister penge på grund af aflyste koncerter under coronakrisen.

Glenn Møller lever af at være musiker. Og han lider under coronakrisen.

- Jeg har mistet mange penge. Hele min indkomst kommer fra musikken, siger han.

Coronakrisen har nemlig betydet, at der er aflysninger og udsættelser af planlagte koncerter. Myndighederne fraråder arrangementer med mere end ti deltagere.

- Jeg har mistet mange koncerter. I løbet af to måneder har jeg mistet over 100.000 kroner, siger Glenn Møller, der spiller musik i de forskellige byer på kysten og i udlandet.

LÆS OGSÅ Aflyste koncerter: Coronavirus bliver dyr for musikere

Musikernes landsforening Kalaallit Nipilersortartut forudser store tab af indtægter på grund af frygt for coronasmitte.

- En række koncerter er aflyst eller udsat. Der er enkelte musikere, der kun lever af at spille musik. De går en hård periode i møde, fordi de ligesom andre skal betale husleje og have penge til mad, sagde Inunnguaq Petrussen, der er formand for musikernes forbund Kalaallit Nipilersortartut til KNR.

Beder om tiltag

Derfor beder forbundet omgående om økonomiske tiltag, for at afhjælpe musikerne under coronakrisen.

- Vores første anbefaling er allerede lykkedes. Og det er, at KNR udelukkende spiller grønlandsk musik, siger Inunnguaq Petrussen.

LÆS OGSÅ Coronakrise: KNR vil udelukkende spille grønlandsk musik

Den anden anbefaling er, at musikere fra hele kysten får mulighed for at producere noget, så det kan blive vist på KNR-TV.

Forbundets sidste anbefaling retter sig til naalakkersuisut:

- Ordningen for kulturmidlernes arbejdslegater bør være mere fleksibel under coronakrisen og anmodning om løbende ansøgningsfrist i stedet for en fastlåst frist 1. maj. Så kunstnere kan forblive hjemme og arbejde på deres projekter og produktioner, siger Inunnguaq Petrussen.

Er interesseret

Glenn Møller glæder sig over anbefalingerne og er interesseret i, at musikere selv kan indspille og få vist produktet på KNR-TV.

Der er 12 musikere i landet, der lever af være musikere.

Kommentarer