Musik: Liima Inui bliver opløst

Liima Inui giver koncert i kulturhuset Katuaq fredag den 2. november. Koncerten bliver forløbig afskedskoncert for gruppen, der for alvor hittede med udgivelserne Pluto i 2007 og Republik i 2009.
Skrevet af Noah Mølgaard
29. oktober 2012 13:14

Frontfigurerne hos Liima Inui står på tærsklen til nye projekter. Derfor vælger gruppen at skilles som venner og giver afskedskoncert på fredag.

Liima Inui har ikke givet større koncerter siden 2010, og et tæt samarbejde mellem sangskriveren Kiiu Olsen og sangerinden Randi Broberg i over et årti synger på sidste vers.

- Gruppens medlemmer har ikke boet i samme by i længere tid. Det er er derfor svært at lave nye ting, forklarer Kiiu Olsen til KNR.

- Det er på en måde en lettelse for mig, selvom det er vemodigt at tage afsked til noget, der har givet mange gode oplevelser, siger han.

Han indledte et samarbejde med Randi Broberg i 1998 og har også udgivet cd'erne Pluto og Republik i tæt samarbejde. Men nu vil Kiiu Olsen lave en ny gruppe, og det samme vil Randi Broberg.

De vil dog ikke afvise muligheden for et comeback om et par år. Og lige nu gælder det koncerten i Katuaq fredag den 2. november, hvor aftenens repertoir bliver sammensat af sange fra gruppens tre udgivelser.

Liima Inui består af:
Kiiu Olsen, bas og sang
Randi Broberg, sang
Niels Ole Olsen, guitar
Inuuteq Olsen, guitar
Jonas Fleischer, keyboard
Ove Olsen, trommer