Museplage i Sisimiut

Når temperaturerne bliver mindre, og frosten bliver en trofast følgesvend, så rykker musene indenfor. Således også i Sisimiut, hvor en lejer i en af INI´s lejligheder forleden fangede 21 mus på en dag i lejligheden.
Skrevet af Peter Troelsen
11. november 2013 11:26

Det er naturligvis helt uacceptabelt og særdeles sundhedsfarligt, at så mange mus er at fanget på så kort tid på et så afgrænset område. Udlejerne fra INI har gjort en stor indsats for at få museplagen udryddet, men foreløbigt har de ikke haft held med det.

- I den kommende tid vil hullerne i kælderen blive stoppet til med en fugemasse, og der sættes metalnet op i huller, der udluftningsmæssigt har en vigtighed, så mus ikke længere kan komme ind i bygningen. Når det er gjort, vil vi begynde processen med at eliminere mus i bygningen, forklarer Else Løvstrøm, der er kommunikationschef i INI.

Når mus skal finde huller at presse sig igennem ind i varmen i de forskellige bygninger, så skal hullet ikke være større end det en blyant kan komme igennem. Mus kan komme gennem huller helt ned til 7 millimeter, så der skal virkeligt gøres en indsats for at få museplagen helt udryddet.

- INI vil gerne samarbejde med Sisimiut kommune, så vi sammen kan komme problemet med mus til livs, og fra INI håber vi, at problemet med mus vil være ovre indenfor kort tid, siger Else Løvstrøm.