Mundkurv til Randi Broberg

Afstemningen om en ophævelse af nul-tolerancen har medført en mundkurv til Partii Inuits eneste medlem af landets lovgivende forsamling. Randi Broberg er ikke ordfører for sit eget parti, og hun udtaler sig heller ikke om uran til pressen. I stedet optræder partiets formand Nikku Olsen som hendes talerør.
Skrevet af Peter Troelsen
23. oktober 2013 04:46

Da Qanorooqs reporter tirsdag var i selvstyrebygningen for at indhente kommentarer inden torsdagens skæbnesvangre afstemning om ophævelse af nul-tolerencen kontaktede hun Randi Broberg, der er lodret imod ophævelsen af nul-tolerancen. Stik imod Partii Inuits holdning, der ligger op af Siumuts holdning.

Vores reporter stillede flere spørgsmål til Randi Broberg, men i stedet for at svare vores udsendte valgte Randi Broberg at kontakte partiformanden, der udtalte sig på vegne af Randi Broberg. Ved førstebehandlingen af beslutningsforslaget var det Kim Kielsen, der udtalte sig på vegne af både Siumut og Partii Inuit. Nikku Olsen lovede dog Qanorooqs udsendte, at Randi Broberg ville få lov til at tale i Inatsisartut under andenbehandlingen af forslaget.