Multietnisk landshold vækker begejstring

I Tyskland er der stor begejstring over landsholdets indsats under VM, hvor halvdelen af spillerne har indvandrerbaggrund.
Skrevet af Karsten Sommer
07. juli 2010 09:57

11 af de 23 spillere i den tyske landsholdstrup er enten født uden for Tyskland eller er født i forbundsrepublikken med rødder i andre lande.

- Tyskland er en langt større succes på integrationsområdet, end vi selv ved af, konstaterer den tyske professor Klaus Bade, som er specialist i integrationsarbejde.

Forbundskansler Angela Merkel har betegnet Tysklands "internationale hold" ved VM som et symbol på vellykket integration.

Men trods de mange synlige tegn på integration mener Bade, at Tyskland fortsat står over for væsentlige problemer - navnligt hvad angår lavt uddannelsesniveau i områder med mange indvandrere, og en stadigt voksende etnisk underklasse.

Men samtidig påpeger han, at det tyske landsholds præstationer ved VM i Sydafrika er et eksempel på, hvordan et land kan nyde godt af unge talenter, der oprindelig stammer fra lande som Tyrkiet, Nigeria, Polen, Ghana, Brasilien, Spanien, Tunesien og Bosnien- Hercegovina.

I eftermiddag klokken 16.30 kan man på KNR-TV følge det multietniske tyske landshold spille VM-semifinale mod Spanien. Vinderen af den kamp møder Holland i finalen på søndag.