Mulige forekomster af kobber og guld i Nordvestgrønland

Undersøgelser af området Qaqqaatsoq i Nordvestgrønland viser, at der er forekomster af både kobber og guld, og med tiden kan det måske udvindes. Det siger direktør for NunaMinerals, Ole Christiansen.
Skrevet af Mads Lynge
03. marts 2011 15:47

- Vi var i området i 2010, hvor vi gennemførte geofysiske målinger. Det var dels magnetiske målinger, men også måling af tyngdeforhold, altså hvor tung jorden er, siger Ole Christiansen fra NunaMinerals.

Målingerne blev foretaget via overflyvninger af området med fly, og egentlig var de der for at undersøge om der var jernforekomster området:

- I forbindelse med de her målinger, var vi egentlig på jagt efter jernforekomster, men det var der tilsyneladende ikke så meget af. Derimod fik vi nogle nye onformationer om kobber-typeforekomster. Efterfølgende har vi set på gamle data fra andre selskaber, der har været i området, og så har vi sammenstillet den viden, og så har vi fundet ud af, at der kan være kobberforekomster, siger Ole Christiansen.

Han oplyser, at det endnu er for tidligt at sige om hvor store forekomster af kobber og guld, der er i området. Det skal i første omgang undersøges og vurderes:

- Det næste der skal ske er, at vi skal lave nogle undersøgelser af overfladen i området for at tjekke op på indikationerne af, at der kan være forekomster. Og hvis de første undersøgelse er gode, så vil vi tage derop igen for at gennemføre boringer for at teste mulighederne, siger han.

Og selv Ole Christiansen ikke udelukker muligheden for fremtidig minedrift i området, understreger han igen, at det er meget tidligt i hele forløbet:

- Hvis man finder noget, der er stort nok, og med metalprocenter nok, så kan det da være relevant, at starte noget minedrift. Men det er langt ude i fremtiden. Det vi laver nu, det er de indledende undersøgelser, siger direktør for NunaMinerals, Ole Christiansen.

Målingerne blev som sagt foretaget via overflyvninger af området, hvorefter det blev fulgt op af et feltbesøg.