Ineqi Kielsen er 26 år og er langt fra det mest rutinerede medlem af Siumut. Foto: Maasi Pedersen/KNR

Mulig formand: Jeg vil ikke kunne opfylde alles forfatningsønsker

Ineqi Kielsen er indstillet som formand for Forfatningskommissionen. Han vil arbejde efter flertallets ønsker, men vil ikke kunne opfylde dem alle, siger han.

Hvis Ineqi Kielsen bliver formand for Forfatningskommissionen, vil han kunne leve op til ansvaret, siger han.

- Jeg forventer ikke, at alle vil være glade for mit arbejde. Men jeg har taget denne opgave for at arbejde på at sikre, at de fleste i samfundet vil kunne blive serviceret gennem en forfatning, siger Ineqi Kielsen.

LÆS OGSÅ Ineqi Kielsen indstillet som ny formand for forfatningskommissionen

Men hvis Naalakkersuisut siger god for formandsindstillingen af Ineqi Kielsen, vil kommissionens arbejde blive færdigt til tiden, siger Ineqi Kielsen.

- Jeg tager mig af arbejdet, til det bliver færdigt. Arbejdet med forfatningen, som skal blive fremlagt overfor Inatsisartut i efteråret næste år, bliver overdraget efter den lagte tidsfrist, siger Ineqi Kielsen.

Han er 26 år og er langt fra det mest rutinerede medlem af Siumut. Men ifølge ham selv vil han kunne leve op til det ansvar, der ligger i arbejdet af en af de vigtigste opgaver for landets fremtid.

LÆS OGSÅ Doris J. Jensen stopper i Forfatningskommissionen

- Jeg vil bruge alle de mange redskaber, jeg råder over, og jeg vil bruge det netværk, jeg har. Og så vil forskningen og videnskaben være bærende i arbejdet, lyder det fra Ineqi Kielsen.

Han blev hverken valgt ind i Folketingsvalget sidste år eller til Inatsisartutvalget i 2018. Men han har erfaringer i landspolitik, da han blev valgt ind til Inatsisartut i 2014 med 224 personlige stemmer.

Men arbejdet som politiker og arbejdet i Forfatningskommissionen er to forskellige ting, fremhæver han.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen er gået i stå - igen

- Dette arbejde handler meget om samfund og ikke så meget om politiske tanker. Derfor forventer jeg, at vi skal finde frem til, hvad de fleste i samfundet ønsker gennem statistik- og forskningscentre, siger Ineqi Kielsen.

Men hvis han bliver kommissionsformand, skal han først sætte sig ind i kommissionens arbejde, der flere gange er gået i stå. 

- Man bliver ikke formand bare for at komme med ændringer. Men hvis ændringer er en nødvendighed, er jeg selvfølgelig åben overfor det, siger Ineqi Kielsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt