MSC-godkendelsen snart i hus

Efter næsten tre års arbejde, er den eftertragtede MSC mærkning for rejer snart en realitet. Det siger direktør for Grønlands Arbejdsgiverforening, og formand Sustainable Fisheries Greenland, Henrik Leth:
Skrevet af Mads Lynge
16. februar 2011 17:26

Henrik Leth understreger, at kravene i MSC-ordningen på mange måder er enslydende med de principper, fiske-industrien her i landet i forvejen bygger på og, ifølge den nuværende koalition, fremover skal forankres i.

Når MSC-mærkningen er så afgørende, er det for at vise forbrugerne og detail-branchen, at fangsten altså foregår, og i endnu højere grad vil foregå, med bæredygtighed for øje.

Vi spørger Henrik Leth, som er formand for Sustainable Fisheries Greenland, hvordan status er på rejefiskeriets MSC-godkendelse?

- Vi har lige svaret på det allersidste spørgsmål, som var stillet fra den der skal lave indstilling om godkendelse af os.

Der er gået tre år, hvor den vigtigste del af arbejdet med at have MSC-mærke for rejerne begyndte. Derfor spørger vi Henrik Leth, om hvornår de får et svar.

- Jeg tror at vi får et svar, inden for de kommende to måneder.

Hvem er det, der gerne vil købe rejer, som har et MSC-mærke?

- Det jo ikke f. eks EU der siger, at de ikke vil have MSC mærket. Men det er forbrugerne, de bevidste forbrugere, som selv bestemmer, om de skal købe en pakke rejer som har et MSC mærke.

Tror du I får MSC mærket?

- Ja, det er jeg ret overbevist om, siger formand for Sustainable Fisheries Greenland, Henrik Leth.