Moskusoksekvoten i Ivittuut er reduceret

Moskusoksejagten indledes i næste uge
Skrevet af Ludvig Siegstad
24. juli 2012 13:53

Ifølge Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrugs er kvotefordelinger og fangsttider for moskusokser for i år, i de enkelte forvaltningsområder, stort set identiske med sidste års kvotefordelinger og fangsttider, bortset fra Ivittuut.

Moskusoksekvoten i Ivittuut er reduceret med 75 okser i forhold til sidste år, hvor der kunne nedlægges 300 moskusokser i området.

I forvaltningsområdet Maniitsoq, Kangerlussuaq, er kvoten åben, hvor erhvervs- og fritidsjægere fra den 1.august og frem til 31. oktober kan nedlægge okser, som de har behov for.

Dog er der en begrænset kvote til trofæjægere på 500 moskusokser. Trofæjægerne har allerede indledt deres årlige jagt den 1. juli.

Erhvervs- og fritidsjægerne i Avanersuaq har mulighed for at skyde i alt 75 moskusokser, som befinder sig både i Inglefield Land og Kap Atholl, fra den 1. juli til 30. oktober.  Fangere og fritidsjægere fra Uummannaq og Upernavik kan fra den 1. august til 15. oktober tilsammen nedlægge 70 moskusokser på Svartenhuk.

Erhvervs- og fritidsjægere fra Aasiaat, Qasigiannguit, Kangaatsiaq, Ilulissat og Qeqertarsuaq kan skyde i alt 120 moskusokser, der befinder sig på Naternaq.

Ikke mindre end 920 moskusokser i Sisimiut bestanden kan erhvervs- og fritidsjægere fra Sisimiut og Kangaatsiaq nedlægge.

I forvaltningsområdet Maniitsoq, som ligger i det moskusokse rige område ved Kangerlussuaq, kan erhvervs- og fritidsjægere jage løs på den åbne moskusokse kvote, som jo betyder, at der kan nedlægges ubegrænset okser.

Der er 225 moskusokser i forvaltningsområdet Ivittuut, som Kommuneqarfik Sermersooq selv skal fordele kvoterne mellem betalingsjægere og erhvervsfangere. Ifølge Departementet for Fangst er betalingsjagten allerede indledt den 1. juli, og slutter den 15. oktober.

Erhvervs- og fritidsjægere fra Illoqqortoormiut har mulighed for at nedlægge 175 moskusokser fra den 1. august frem til 15. oktober. Det er øvrigt det samme periode, som bestandene i Naternaq, Sisimiut og Maniitsoq kan skydes.