Moriusaqs fremtid usikker

Fremtiden for Qaanaaq-bygden Moriusaq bliver formentlig afgjort på torsdag. Efter et drab i Moriusaq tidligere på måneden er der nu kun 2 beboere tilbage i bygden, og derfor er bygdens fremtid på dagordenen hos Naalakkersuisut næste torsdag.
30. juli 2009 10:13

Det bekræfter medlem af Naalakkersuisut (landsstyret) for Boliger, Infrastruktur og Trafik Jens B. Frederiksen (D).

Han har gennem længere tid drøftet Moriusaq med borgmesteren i Qaasuitsup Kommunia Jess Svane.

-Det er rigtigt, at jeg som borgmester har talt om bygden Moriusaqs fremtid med Medlem af Naalakkersuisut for Boliger, Infrastruktur og Trafik Jens B. Frederiksen, oplyser Borgmester i Qaasuitsup kommuniaa Jess Svane (S) til radioavisen.

På grund af den uforudsete hændelse med drabet i Moriusaq for kort tid siden, er der nu kun fire registrerede borgere i Moriusaq. To af dem er for længst flyttet til Qaanaaq, så der faktisk kun er to borgere tilbage i bygden.

- Vi har mange gange talt om Moriusaqs fremtid. Hvad der taler for eller imod lukning af bygden, de offentlige tal, udgifter og mange andre ting, siger Jens B. Frederiksen.

Medlemmerne i Naalakkeruisut tager Moriusaq som et punkt på deres dagsorden til næste møde, og det bliver på torsdag i næste uge.

Medlem af Naalakkersuisut Jens B. Frederiksen vil i øjeblikket ikke komme nærmere ind på landsstyrets anbefalinger.