Mor undgik terrorist takket være træt søn

I lørdags blev en dræbt og tre andre såret, da en attentatmand åbnede ild med sit automatvåben ved Krudttønden i København. Han flygtede derefter i retningen af en bil, der tilhører sangerinden Karina Møllers forlovede.
Karina Møller
Skrevet af Ivik Kristiansen
16. februar 2015 18:10

Nuummiutten var sammen med sin søn på vej hen for at hente bilen uvidende om, hvad der var sket, men den trætte dreng ville dog hjem.

- Lørdag var jo det man i USA kalder Valentines day, så jeg aftalte med min søn, at vi skulle shoppe lidt til ham, og lidt til mig, siger Karina Møller til KNR.

Efter nogle besøg i Københavns caféer og butikker blev det efterhånden eftermiddag, og ved 16-tiden var de på vej hjem.

Læs også Der var blå blink og helikoptere uden for min dør

Karina Møller havde ikke hørt om terrorangrebet. Imens havde attentatmanden taget flugten i samme retning mod den parkeringsplads, hvor Karina Møllers bil holdt. Men heldigvis havde shoppingturen tæret på sønnens kræfter.

- Min lille søn overtalte mig til at tage hjem, og så kunne jeg hente bilen næste dag, siger Karina Møller.

Hun fortæller, at selvom hun plejer at stå fast overfor sine børn og ikke lader sig overtale, er hun glad for, at det var tilfældet denne gang.

- Det er selvfølgelig en tanke, "uh hvor er jeg glad for, at jeg lyttede til min søn", fordi tanken om at gå på gaden i det område, hvor han var bevæbnet. Jeg har boet i Los Angeles, og der har jeg oplevet skyderier lige overfor den bil, jeg sad i. Jeg har oplevet at være i sådanne situationer, og det er noget jeg aldrig ønsker, at nogen af mine børn skal komme ud for, siger Karina Møller.

Hun tilføjer også, at hun ikke er særlig glad for, den efterfølgende fokus på attentatsmandens tro og etnicitet.

- Hvis man fokuserer på hans tro og etnicitet, så skaber vi bare endnu mere splittelse i samfundet. Når det sker, mener jeg, at der er fare for, at man kommer til at leve i frygt, siger Karina Møller.