Mobning blandt børn giver selvmordstanker

Mobning i skolen kan give selvmordstanker mange år efter. Det viser en ny dansk rapport, som Det Nationale Forskningscenter for Velfærd offentliggør i dag.
09. april 2010 08:17

Forskningscentret har brugt data fra en hel årgang for at analysere baggrunden for selvmordstanker hos 25-årige, og mobning slår ud som en af de helt stærke komponenter. Det skriver dr.dk.

- Vi tog mobning med, fordi vi havde en mistanke om, at det havde en vis betydning. Men det kom bag på os, at det er så markant, fortæller Mogens Christoffersen, der står bag den omfattende undersøgelse.

Resultaterne viser, at mobbeofre har 2.8 gange større sandsynlighed for selvmordstanker sammenlignet med andre jævnaldrende, også når man tager højde for andre risikofaktorer.

Undersøgelsen fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser også, at det har afgørende betydning, om barnet har en at betro sig til.

- Hvis de har en, der vil lytte til dem, og som de kan stole på, gør det en kolossal forskel på, hvordan de klarer mobningen, siger Mogens Christoffersen.

Det kan være en onkel, lederen af fritidshjemmet eller en jævnaldrende kammerat.