Mobilepay er kommet til Grønland

Fra i dag er kan du bruge Mobilepay i Grønland. Du skal dog have et dansk nummer først.
Ifølge Grønlandsbanken har det været en udfordring at få de danske og grønlandske numre knyttet til hinanden. Der er forskellige landekoder, og antallet af cifre er forskellige.  Foto © : Danske Bank
19. august 2020 10:21

Fra i dag er det endelig blevet muligt at betale med Mobilepay i Grønland.

Det skriver Grønlandsbanken i en pressemeddelelse. 

Dermed kan vi endelig overføre penge til hinanden via en app i stedet for at lave bankooverførsler og hæve kontanter. 
Du skal dog have et dansk telefonnummer for at bruge Mobilepay.

Og det har været en udfordring at få de danske og grønlandske numre knyttet til hinanden. Der er forskellige landekoder, og antallet af cifre er forskellige. 

Sådan får du Mobilepay

- Du tilknytter dit grønlandske telefonnummer til dit danske nummer.

- Det kan du gøre gratis på tusass.gl, hvis du har et Tusass abonnement. 

- Derefter downloader man Mobilepay-appen og opretter sig med det nye danske nummer, kontonummer til at modtage penge på, betalingskort og CPR-nummer eller NemID. 

Du kan ikke bruge tilknytte Akiliut til Mobilepay.

Den udfordring har Grønlandsbanken og Tele-Post nu fået løst.  

- Vi er utroligt glade for at være med til at lancere Mobilepay i Grønland. Jeg tror, udbredelsen kommer til at gå meget hurtigt. Det vil i høj grad bidrage til nemmere og mere smidige betalinger til gavn for hele det grønlandske samfund, siger Martin Kviesgaard, der er direktør i Grønlandsbanken. 

Færre kontanter

Tele-Post har arbejdet på at finde en løsning på, hvordan man tilknytter et dansk mobilnummer med et grønlandsk nummer, der er i et Tusass-abonnement. 

- Det har været os en stor glæde at være med til at fået løst den afgørende udfordring, som nu gør det muligt at give alle potentielle brugere i Grønland adgang til Mobilepay. Vores løsning på tusass.gl er både brugervenlig og gratis. De første grønlandske Mobilepay-brugere kan oprettes allerede i dag, siger Kristian Reinert Davidsen, der er direktør i Tele-Post.

Mobilepay-brugere i Grønland kan betale med Mobilepay i Danmark, og brugere fra Danmark kan også betale med Mobilepay i Grønland. 

- Vi håber, at lanceringen af MobilePay i Grønland vil bidrage til en smidigere relation mellem virksomheder og borgere på tværs af Danmark og Grønland. Desuden forventer vi, at Mobilepay vil gøre hverdagen lettere i et samfund, hvor kontanter fylder stadig mindre, siger Claus Bunkenborg, der er direktør for Mobilepay, i pressemeddelelsen.