Mistænkelige dødsfald i Ittoqqortoormiit var partnerdrab

I starten af december blev to personer blev meldt døde under mistænkelige forhold i Ittoqqortoormiiit. Det viser sig, at der var tale om en tragisk hændelse mellem to samlevere.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
16. januar 2018 07:01

5. december kunne Sermitsiaq.AG og KNR fortælle om to dødsfald i den østgrønlandske by, som havde vakt politiets opmærksomhed.

Ifølge politiet var de to dødsfald mistænkelige og kriminalteknikere og retsmedicinere blev sendt til Ittoqqortormiit som en del af politiets efterforskning.

Politiet i Ittoqqortoormiit oplyser mandag, at man kan bekræfte, at der er tale om et drab og et selvmord.

- Der er tale om et samlevende par, hvor manden først har skudt kvinden og efterfølgende sig selv, fortæller politiassistent Peter Pedersen.

Han oplyser, at man fortsat efterforsker sagen. Politiet mangler blandt andet et motiv til drabet:

- Der har ikke været nogen indikationer af, at der var noget galt op til drabet, siger Peter Pedersen.

LÆS OGSÅ Politiet efterforsker dødsfald i Ittoqqortoormiit

Politiet mangler også fortsat svar på tekniske undersøgelser, der blandt andet skal vise, om der var alkohol involveret i forbindelse med de to dødsfald.

Sagen fra Ittoqqortoormiit var blot en blandt mange drabssager her i landet sidste år. Kort før nytår kunne vi her på KNR fortælle, at Grønlands Politi i løbet af 2017 efterforskede eller havde efterforsket 8 drabssager.

Og det er alt, alt for mange, lød opsangen fra politimester Bjørn Tegner Bay.

- Ligegyldigt om der er tale om tre, seks eller otte drabsager, så er det tre, seks og otte drabsager for meget. I et samfund med kun 56.000 indbyggere, der burde antallet af drab langt, langt de fleste år være NUL, siger Bjørn Tegner Bay.

LÆS OGSÅ Stigning i drabssager belaster politiet