Misbrug af ældre i Canada

Misbrug af ældre er noget, man nu er begyndt at diskutere ved de ældrekonferencer, som bliver afholdt hvert år i det arktiske Canada.
04. november 2012 13:16

I efteråret er der blevet afholdt ældrekonferencer flere steder i de arktiske egne i Canada. Ældre inuit bliver for det meste højt værdsat og respekteret, men i år bliver der talt mere og mere om misbrug af de ældre.

For nyligt blev der afholdt en ældrekonference i Nunatsiavuts hovedstad, Hopedale. Her blev der ligesom ved andre konferencer, diskuteret sprog og kultur, men man begyndte også at diskutere et andet, mere kedeligt emne, nemlig misbruget af de ældre.

Ældre bliver nogle gange misbrugt af andre familiemedlemmer, der lokker penge ud af dem, giver dem dårligere eller ingen mad. Andre ligefrem slår og skælder de ældre ud. En af arrangørerne af en konference fortæller radioavisen, at misbruget ofte er på grund af alkohol eller narkotika brug, og oftest er det teenagere, der måske ikke er opvokset med helt den samme respekt for de ældre, som presser dem.

Ifølge Labradors radio viste det sig blandt de ældre, der var med til konferencen i Hopedale, at misbrug af ældre er et stort problem enten med dem selv eller blandt bekendte.

Og det er ikke blot i Hopedale. I sidste måned blev der afholdt en ældre konference i Kuujjuaraapik i Nunavik; her var det mest Inuktitut sproget og Inuit kulturen, der blev diskuteret, men man begyndte også her at diskutere misbruget af de ældre.

Indtil nu har det for det meste været et problem, der ikke er blevet talt meget om, fordi det er så skamfuldt, men ældrekonferencerne har nu åbnet døren til, at det bliver diskuteret mere frit og dermed forhåbentligt standses.