MIO undersøger børn og unges brug af internettet

Hvad sker der egentlig, når børn og unge sætter sig foran computeren og drager ud i den virtuelle verden?
Foto © : Kevin Jarret/Flickr Creative Commons
12. november 2014 07:20

 - I dag har vi her i landet ingen undersøgelser af børn og unges brug af internettet. Derfor går børnerettighedsorganisationen MIO nu i gang med en spørgeskemaundersøgelse, som sendes til samtlige af landets 6. - 7. klasser.


Ifølge MIO er vi rigtig gode til at bruge de sociale medier som eksempelvis Facebook, Twitter og Snapchat. Derfor har MIO sat sig for at undersøge, hvilken konkret betydning det har for børn og unge?

De sociale medier kan give børn, som er udenfor fællesskabet, helt unikke muligheder for at få venner udenfor deres klasse, by eller bygd. Via deres profiler kan børn ligeledes opretholde vigtige relationer, når de må flytte fra deres venner eller når familier splittes og børn ikke ser begge forældre til hverdag.

Der er dog også udfordringer ved børns brug af internettet

Fra både undersøgelser og henvendelser i MIO’s SMS-rådgivning, ved de, at mange børn oplever at blive mobbet og være udenfor. Desværre ved vi meget lidt om omfanget af virtuel mobning, og MIO’s Børnepanel spørger derfor ind til børnenes oplevelser med den form for mobning.

MIO tror der ligger vigtig viden gemt blandt de unge, og håber derfor at alle elever og lærere i 6.-7. klasserne vil bakke op om undersøgelsen, som sendes ud til skolerne i disse dage.