MIO: Store udfordringer i indsatsen for børn

Der er store udfordringer i forhold til at sikre en hurtig og kvalificeret indsats for de børn, som har allermest brug for det. Det er de særligt udsatte børn, som betaler prisen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af MIO om vilkårene for socialt arbejde med børn.
13. maj 2014 09:03

 I forbindelse med undersøgelsen har MIO interviewet sagsbehandlere og ledere fra de 4 kommuner for at få deres holdninger og erfaringer med det sociale arbejde.
 
- Målet med rapporten er ikke at udstille sagsbehandlerne, som gør en stor indsats - ofte under vanskelige arbejdsforhold - men at belyse og underbygge behovet for at bedre vilkårene for det sociale arbejde og komme med konstruktive forslag, siger Børnetalskvinde Aaja Chemnitz Larsen
 
Rapporten viser tre overordnede problemer. For det første er der nogle steder for få hænder til arbejdet og det har konsekvenser for, hvor hurtigt sagsbehandlerne kan reagere, når de får en underretning om et barn, som mistrives og har behov for hjælp.
 
For det andet er der behov for at få opkvalificeret sagsbehandlerne, så de er klædt på til at handle i de komplekse sociale sager.
 
Og for det tredje er der behov for at sikre, at de handlemuligheder sagsbehandlerne har til rådighed - som f.eks. anbringelsessteder eller behandlingstilbud - er tilstrækkelige og kompetente til at løse de problemer, børnene og deres familier har.
 
- Det er vi nødt til at få gjort noget ved, hvis vi skal sikre børnene en god opvækst, siger Børnetalskvinden i forbindelse med offentliggørelsen af den ny MIO-rapport.