Ministerie er fortsat tavs om lønforskel mellem anstaltsbetjente

Efter flere uger uden svar har Justitsministeriet nu svaret på Fængselsforbundets henvendelse, men der nævnes intet om lønforskel.
Det er ikke kun i anstalten i Nuuk, at der er rekrutteringsproblemer. Det er der også i Ilulissat og Aasiaat. Arkivfoto.
Skrevet af Jens Betak
31. oktober 2019 19:06

Fængselsforbundet, der er anstaltsbetjentenes fagforening, er glad for, at der sendes 11 erfarne og pensionerede folk fra Danmark til at hjælpe på personalemanglen i anstalten i Nuuk.

Fagforeningen har nemlig selv været til at foreslå det, men alligevel kan Fængselsforbundet alligevel ikke helt tilfredse.

- Jeg synes, det er godt at gøre det, fordi Nuuk er i en situation, hvor det ikke kan løbe rundt, men det er kun brandslukning, fordi det er jo ikke meningen, at vi i Danmark skal sende folk, men i den givne situation er vi nødt til at gøre noget, men meningen er jo, at Grønland selv skal drive anstalten i Nuuk, siger Bo Yde Sørensen, formand for Fængselsforbundet.

Skal tages op i Grønlandsudvalget

Og for at det skal ske, mener Fængselsforbundet, at der skal gøres noget ved lønforskellen mellem danske og grønlandske anstaltsbetjente.

Men på det område har Justitsministeriet endnu ikke kommet med nogen tiltag.

- Indtil videre er det ikke lykkes mig at få Justitsministeren til at svare på vores henvendelse. Vi sendte jo et brev for 6-7 uger siden, og vi har rykket på dem for at få et svar, men det ønsker man ikke at svare på, og det er noget af det, vi kommer til at gå meget hårdt til ministeriet med, når vi skal til møde i Grønlandsudvalget, siger Bo Yde Sørensen

Fængselsforbundet skal til møde i Grønlandsudvalget i Folketinget 6. november.

På KNR's henvendelse til Justitsministeriet om lønforskellen, så henviser ministeriet til en rapport, der er undervejs, som skal undersøge forholdene for fængselsbetjente.

Før den rapport er færdig, vil Justitsminister Nick Hækkerup ikke ændre noget.

Den ventes færdig inden året er omme, men den er tidligere blevet udskudt flere gange.