Minister: Person bag Wien-skyderi var IS-sympatisør

Fem personer, herunder en gerningsmand, er døde, og 14 er blevet såret ved skudangreb i Wien mandag aften.
Skyderiet fandt sted mandag aften i det centrale Wien. Der var skyderier seks forskellige steder, som alle lå tæt på en synagoge. Foto © : Radovan Stoklasa/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
03. november 2020 08:28

Mindst én person, som stod bag et skyderi med flere dræbte mandag aften i Østrigs hovedstad, Wien, sympatiserede med den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Det oplyser Østrigs indenrigsminister, Karl Nehammer, på et pressemøde tirsdag morgen.

Den formodede gerningsmand, som blev dræbt af politiet efter angrebet, var en 20-årig mand, som var vokset op i den østrigske hovedstad. Han var kendt som islamist.

Konklusionen sker, efter at myndighederne har gennemsøgt personens hjem, skriver det østrigske nyhedsbureau APA tidligt tirsdag.

Skyderiet fandt sted mandag aften i det centrale Wien. Der var skyderier seks forskellige steder, som alle lå tæt på en synagoge.

Muligvis en eller flere gerningsmænd

Fem personer, herunder den formodede gerningsmand, er døde. De døde civile er to mænd og to kvinder.

14 er blevet alvorligt såret, blandt andre en politibetjent.

Den mistænkte, der blev skudt og dræbt af betjente, bar et automatvåben, flere håndvåben og en bombevest, som dog viste sig at være en attrap.

- Lige nu kan vi dog ikke udelukke, at der har været flere gerningsmænd, siger den østrigske indenrigsminister tirsdag morgen.

Politiet lukkede i løbet af aftenen og natten dele af det centrale Wien i jagten på en eller flere mulige gerningsmænd.

Imens søgte folk tilflugt på barer og hoteller, og al offentlig transport stod stille.

Angrebet har ført til sympati- og støtteerklæringer fra en række regeringsledere i hele verden, blandt andet fra statsminister Mette Frederiksen (S).