Minik Rosing om NunaMinerals: De har gjort det godt

Professor i geologi Minik Rosing fra Københavns Universitet finder det ærgerligt, at NunaMinerals har besluttet at indgive konkursbegæring.
22. april 2015 11:25

- Jeg synes, NunaMinerals har været dygtige. Og jeg synes, de har gjort det godt. Og som sagt, så har de været en institution, som har gjort, at det grønlandske samfund og Grønlands befolkning har haft et indblik i, hvad det egentligt er, der rører sig på mineralfronten, siger Minik Rosing til KNR.

Læs også Ingen kommentarer overhovedet fra Nunaminerals' direktør

Men han tror ikke nødvendigvis, at den nært forestående konkurs af selskabet vil få betydning i forhold til, hvorvidt det vil være muligt at finde nye forekomster af mineraler her i landet.

- Jeg tror mest, der vil være et tab af indsigt i den økonomiske geologi i Grønland og et tab af indsigt i, hvordan man egentligt opererer på det her område. Men det er ikke, fordi det nødvendigvis betyder, at der kommer gang i færre mineprojekter på længere sigt. Det ved jeg ikke, om det har tendens til. Men jeg synes, det er ærgerligt, at Grønland ikke selv har en aktie med i det her felt, siger Minik Rosing.

Læs også Patrick Newman: Hvis NunaMinerals går konkurs, går det udover Grønland

Professoren mener heller ikke, at den nært forestående konkurs af NunaMinerals nødvendigvis vil afskrække udenlandske investorer fra at investere i råstofprojekter i Grønland.

- Jeg tror, at det er nogle andre ting, som de lader sig vejlede af, end om Grønland selv har et selskab, siger Minik Rosing.