Mindst 25 er omkommet i Vietnam efter voldsom tyfon

Hundredvis af soldater leder efter overlevende i det centrale Vietnam efter mudderskred flere steder.
Siden begyndelsen af oktober har kraftige storme, voldsomme regnskyl og oversvømmelser påvirket dagligdagen for millioner af mennesker. Foto © : Manan Vatsyayana/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
29. oktober 2020 14:43

Vietnam har indsat hundredvis af soldater i et forsøg på at finde overlevende, efter at kraftig og vedvarende regn har udløst mudderskred flere steder i det asiatiske land.

Mindst 13 personer er omkommet og snesevis savnes som følge af naturkatastrofen, der er udløst af tyfonen Molave. Det oplyser regeringen torsdag.

Desuden har man fundet 12 omkomne fiskere, hvis båd sank, da de tirsdag forsøgte at komme i sikkerhed ved at søge mod en havn. Yderligere 14 fiskere fra fartøjet savnes.

Tyfonen er ifølge myndighederne en af de mest voldsomme, som har ramt Vietnam i årtier. Redningsarbejdet besværliggøres af dårligt vejr i kølvandet af tyfonen.

- Vi kan beregne stormens kurs og mængden af regn, men vi kan ikke forudse, hvornår der indtræffer mudderskred, siger vicepremierminister Trinh Dinh Dung i en erklæring.

LÆS OGSÅ 14 vietnamesiske soldater omkommet i mudderskred

Siden begyndelsen af oktober har kraftige storme, voldsomme regnskyl og oversvømmelser påvirket dagligdagen for millioner af mennesker.

Alene den seneste tyfon har kappet strømforsyningen til millioner og beskadiget omkring 56.000 boliger.

Tyfonen Molave er aftaget i styrke, siden den tirsdag bevægede sig ind over land. Den ventes senere torsdag at ramme det lille land Laos.