Der var forhåbninger om, at der ville komme flere turister til landet i år. Men nu må Visit Greenland forvente mange færre turister på grund af coronakrisen.Foto: Mads Pihl/Visit Greenland

Mindre tilfredsstillende år for Visit Greenlands regnskab

Med et underskud på 810.000 kroner for 2019 håber Visit Greenland på et bedre 2020.

Ifølge Visit Greenland har ændringer af strategi og uforudsete barselsomkostninger været dyrt sidste år.

Visit Greenland præsenterede nemlig et underskud på 810.000 kroner ved selskabets ordinære generalforsamling.

- Visit Greenlands årsresultat for 2019 endte med et underskud på 810.000 kroner, som skyldes et højt aktivitetsniveau i hele året, blandt andet i forhold til selskabets opgaver i forbindelse markedsudvikling og synlighed, lyder det fra Visit Greenland.

Uforudsete barselsomkostninger kan være, når en medarbejder bliver gravid og virksomheden ikke har forudset den regning, der følger med. 

Der skal betales til den gravide medarbejder, som skal på barsel, og der skal også betales til den gravides barselsvikar.

Fokus på coronakrisen

Der var ellers forhåbninger om, at der ville komme flere turister til landet i år. Men nu må bestyrelsen forvente mange færre turister på grund af coronakrisen.

- For bare et år siden blev der forudsagt en global vækst i turismen på 4-5 procent indtil 2030. COVID-19, der opstod pludseligt og med stor hast spredte sig, har vendt op og ned på alle vækstprognoser og har lagt den globale turisme helt ned, siger formanden for bestyrelsen i Visit Greenland, Anette G. Lings.

På baggrund af coronakrisen, har bestyrelsen lagt en ny strategi for at hjælpe turisterhvervet her i landet:

- Visit Greenland vil særligt i 2020 fokusere på at styrke indsatser, som stimulerer det nationale turismeerhverv. På grund af den nuværende ekstreme globale situation forventer Visit Greenland en markant nedgang i turismen i 2020, siger Anette G. Lings.

Næste år regner selskabet med et årsresultat på omkring 350.000 kroner.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 7448
  Antal smittede 14
  Antal raskmeldte 14
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: nun.gl
  Opdateret
  18. september 2020 kl. 10:45