Mindre fly nødlandede i Narsarsuaq

Et mindre to-motors fly nødlandede fredag formiddag i Narsarsuaq lufthavn, efter at flyet havde haft motorproblemer.
Et mindre fly fra Island på vej mod Canada nødlandede fredag formiddag i lufthavnen i Narsarsuaq. Arkivfoto
Skrevet af Malik Brøns
08. november 2019 16:19

Fredag formiddag klokken 10.47 blev der klappet hos Arktisk Kommando og Air Greenland, da det lykkedes et mindre privatfly at nødlande i Narsarsuaq Lufthavn.

Flyet havde kurs mod Canada fra Island.

Under sin flyvning fik besætningen problemer med flyets ene motor. Naviair, der er den danske kontrolcentral, som sørger for at navigere fly igennem luftrummet, fik nødmeldingen fra flyet.

I samarbejde med Arktisk Kommando indsatte Air Greenland deres Bell 212 helikopter i Narsarsuaq klokken 07.41 for at møde og følge flyet. Samtidig blev der gjort et kriseberedskab klar i Narsarsuaq Lufthavn.

Derudover sendte både Arktisk Kommando og Grønlands Politi skibe afsted for at gøre klar til en mulig Search and Rescue- opgave.

Dash-8 fly blev også sendt afsted

Ud over Air Greenlands helikopter blev der også sendt et Dash-8 fly afsted, som også skulle følge privatflyet til Narsarsuaq, som var den nærmeste lufthavn for nødlanding.

- Tre lange og nervepirrende timer senere landede flyet sikkert i Narsarsuaq Lufthavn, og ingen personer er kommet til skade, melder Air Greenland på Facebook. 

På grund af operationen måtte Air Greenland udsætte omkring 20 passagerers rejse. Ifølge Air Greenland vil de hurtigst muligt få tilsendt en opdateret rejseplan.